Установилият се в Абу Даби обвинен в 11 престъпления бизнесмен Васил

...
Установилият се в Абу Даби обвинен в 11 престъпления бизнесмен Васил
Коментари Харесай

Васил Божков брани колекцията си от Абу Даби

Установилият се в Абу Даби обвинен в 11 закононарушения предприемач Васил Божков сервира нова порция материали на профила си във " Facebook ". Този път той споделя какви стъпки е подхванал за отбрана на своята, считана за неповторима в международен мащаб, сбирка от тракийски съкровища и артефакти, която бе конфискувана от прокуратурата. Колекцията на Божков бе съхранявана от неговата фондация " Тракия ", която продължава опитите да я върне.

Ето какво написа Божков:

" От януари стартира противозаконното присвояване на стотици артефакти от #КолекцияВасилБожков от Прокуратурата и Министерство на културата. Това продължава и до през днешния ден.

Фондация „ Тракия “ | Thrace Foundation изпраща сигнали до редица интернационалните институции, в това число централата на ЮНЕСКО. ЮНЕСКО реагират незабавно и предават случая на Постоянната делегация при ЮНЕСКО за България | National Commission of the Republic of Bulgaria for Unesco, ръководена от лица, свързани с властта.

Реакция няма. Случаят е потулен от българските управляващи.

#БъдетеЗдрави ".

Божков пуска в известието си и фотоси от изземането на сбирката, а по този начин също и снимания от чиновници във Фондация " Тракия " видеоклип, на който се вижда по какъв начин от пространствата се изнасят предмети в черни чували.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР